background image
Met stil verdriet melden wij u het overlijden van Hugo Vanderstadt. Bekijk rouwkaart.Productinfo / Wegwijzer WKK : WKK MET VERBRANDINGSMOTOR op Aardgas, Propaan
Aisin:
AISIN MCHP GECC60A2 - MICRO WKK MET GASMOTOR

WarmteKrachtKoppelingseenheid op aardgas
De Aisin mchp gecc60a2 is een micro wkk op aardgas met een gasmotor.

Vermogensrange:<
Thermisch vermogen: 11,7 kW
Elektriciteitsproductie: 0,3 à 6 kW

De micro-WKK of micro-warmtekrachtkoppeling is een kleine productie-eenheid van warmte en elektriciteit met behulp van een gasmotor. De micro-WKK is CE gekeurd voor Belgie en te gebruiken met alle kwaliteiten aardgas en propaan (LPG). Met totale rendement bedraagt 85%.

Naast de los meegeleverde schakelkast met alle benodigde regel- en beveiligingsapparatuur en een afstandsbediening, integreert de buitenunit volgende componenten onder een omkasting:
  • Gasmotor met warmterecuperatie
  • Generator met inverter
  • Interne noodkoeler
  • Besturingskast
Afmetingen monoblok : 110 op 66 cm bij 150 cm hoog.
Gewicht: 465 kg
Is geschikt voor temperaturen van -20°C tot +40°C. Na opstelling van deze unit dienen enkel nog de nodige gas- en waterleidingen evenals de elektrische bekabeling aangesloten te worden om een technisch volledig bedrijfsklare micro warmtekrachtkoppeling te bekomen.

Omkasting
De micro-WKK is voorzien van een weersbestendige omkasting van plaatstaal, beschermd door een coating (kleur grijs 3.6GY 8.0/0 9). De grote panelen zijn makkelijk afneembaar en bieden een vlotte toegankelijkheid voor servicedoeleinden. Gasmotor en generator bevinden zich in een technisch compartiment dat volledig afgesloten is voor externe weersinvloeden en extra akoestisch geisoleerd is om de geluidshinder tot een minimum te beperken.
Geluidsniveau: op 1m afstand maximaal 54 dB(A).

Gasmotor
Deze stationair draaiende gasmotor werd speciaal voor de toepassing als aandrijving van een warmtekrachtkoppeling door een gerespecteerd motorenfabrikant uitgewerkt en geconstrueerd en biedt derhalve een belangrijke mate van degelijkheid en bedrijfszekerheid. De gasmotor is een verticale, watergekoelde viertaktverbrandingsmotor volgens het OTTO principe met 3 cilinders van 952 cm3 en voorzien van een DC starter. Het toerental van de motor varieert tussen 1.600 en 1.800 tr/min. In plaats van een distributieriem, zorgt een nokkensysteem voor de overdracht van bewegende delen zoals kleppen en DC starter. Het koelcircuit van de gasmotor maakt gebruik van een speciaal koelmiddel dat een vorstbestendigheid tot -35°C garandeert en opgeslagen zit in een voorraadtank van 10 liter.
Door de grote inhoud van het oliereservoir (35 liter) en het gebruik van speciale, synthetische olie, is een eerste onderhoudsbeurt pas na 30.000 draaiuren nodig. De trillingsoverdracht naar de omkasting is nihil. De uitlaatgassen worden via een inox leiding met geluidsdemper afgevoerd.

Warmterecuperatie
Uitlaatgassen:
het koelcircuit in de micro-WKK recupereert via een lucht/water warmtewisselaar de warmte uit de uitlaatgassen. Door de sterke afkoeling van de uitlaatgassen wordt ook de latente warmte gerecupereerd. Het aldus gevormde condenswater wordt via een neutralisatiebox afgevoerd.
Motorkoeling:
de warmte van het motorblok wordt aan het systeemwater afgegeven via een geïntegreerde inox platen warmtewisselaar.
Doordat het koelcircuit volledig gescheiden is van het systeemwater, is het mogelijk 0m sanitair water rechtstreeks op te warmen.
Thermisch vermogen: 11,7 kW (waterdebiet 33,5 l/min a 60-65°C).
Thermisch rendement: 56,2%.

Generator
De permanentmagneet synchrone generator wordt rechtstreeks door de gasmotor aangedreven. Het is een driefase generator met 16 polen die draait bij 1.800 rpm. De generator heeft een thermische isolatieklasse F en beveiligingsklasse IP20. De generator wordt op natuurlijk wijze gekoeld. De generator is voorzien van beveiligingen tegen overspanning, onderspanning, overfrequentie, onderfrequentie, tegenstroom en inschakelen na herstel elektriciteitsnet ( = 300 sec).

Inverter
De wisselspanning afkomstig van de generator wordt via de inverter eerst gelijkgericnt en dan opnieuw omgevormd naar een wisselspanning. De regeling is van het type PWM (Pulse Wide Modulation). De opgewekte elektriciteit wordt volautomatisch gesynchroniseerd met het aangesloten elektriciteitsnet. De inverter heeft een omvormrendement van tenminste 94% en levert een modulerend elektrisch vermogen tussen 0,3 en 6,0 kW aan het verbruikersnet (230V mono 50 Hz). Het elektrisch rendement bedraagt 28,8%.

Noodkoeler
Bovenin de unit is de micro-WKK voorzien van een geintegreerde noodkoeler bestaande uit een radiator met bijhorende ventilator. Deze schakelt automatisch aan wanneer de temperatuur te hoog oploopt wanneer bijvoorbeeld tijdens elektriciteitsproductie de warmteafvoer te klein is.

Besturing
De interne aansturing en beveiliging van de micro-WKK gebeurt vanuit een ingebouwd elektrisch besturingsbord dat volgende hoofdcomponenten omvat:
  • Microprocessor voor instellen van parameters en uitlezen van draaiuren
  • Thermische beveiligingen en koppelingsschakelaars
  • Autotransformator Stuurspanning is mono 200V (transformator 230/200V incl.)

Schakelkast en afstandsbediening
Bij de micro-WKK wordt een schakelkast meegeleverd voor de aansluitingen van de micro-WKK enerzijds en de aansluiting in parallel op het verbruikersnet anderzijds. De schakelkast is voorzien van alle nodige beveiligingscomponenten, meettransformatoren en synchronisatieattributen. Via de los meegeleverde afstandsbediening kan de micro-WKK gestart en gestopt worden en is het mogelijk een weekprogramma in te stellen.

Technische specificaties