background image
Met stil verdriet melden wij u het overlijden van Hugo Vanderstadt. Bekijk rouwkaart.Productinfo / Wegwijzer PV-cellen : COMPLETE PV- INSTALLATIES VOOR EILANDSYSTEMEN
NAVEX ELEKTRO NV:
OFF-GRID? ... GEEN PROBLEEM!
Men kan perfect zonder netaansluiting het nodige moderne comfort bieden, de technieken bestaan.
Het samenstellen van een goed werkend systeem is maatwerk en wordt best aan een specialist terzake over gelaten. Er wordt o.a. gekeken naar uw individuele gebruiksprofiel, om beter bepaalde (piek)belastingen in te schatten. Met deze gegevens wordt, rekening houdend met het beschikbare budget, een systeem samengesteld dat bestaat uit: voor de energieopwekking: PV-cellen + WKK, voor de energieopslag: batterijen en voor de sturing: de sinusomvormer en batterijlader.

Batterijen:
Deze vormen het hart van Uw systeem. Gelukkig ligt de tijd van onhandige en gevaarlijke, onderhoudsintensieve “natte” batterijen reeds lang achter ons. Gedaan met bijvullen van batterijen, geventileerde batterijkamers,...
De huidige generatie van gel of lithium batterijen staan garant voor een veilige en efficiënte werking, gekoppeld aan een extreem lange levensduur. Met gel tractie cellen of lithium batterijen is een levensduur van meer dan 15 jaar heel gewoon geworden.

Sinusomvormer en batterijlader:
De omvormer zet de batterijspanning (vaak 12, 24 of 48 volt gelijkspanning) om naar een stabiele 230V wisselspanning. De huidige sinustechnologie staat garant voor een probleemloze werking van al uw 230V toestellen ; u kan elk apparaat voor thuisgebruik zonder zorgen aansluiten. Van microgolf tot haardroger, van DVD speler tot koffiezet. Net als thuis is dat de basis voor een comfortabel verblijf... De Combi is batterijlader en omvormer in één compacte kast. Hij zorgt met zijn hoogfrequent techniek voor de meest vitale functies. De batterijen worden voor 100% geladen en gaan langer mee. De stroomvoorziening is op en top betrouwbaar. Bovendien zal de combi er mee voor waken dat een WKK steeds 100% efficiënt wordt benut.

Zonnepanelen: Uiteraard moet de verbruikte energie ook ergens opgewekt worden. Een PV installatie kan, eventueel samen met een windgenerator, hierbij een ecologisch verantwoorde en rendabele oplossing bieden. De opgewekte energie wordt opgeslagen in de batterijen, en is op elk moment beschikbaar via de omvormer.

Batterij management: Via intelligente batterij-controle weet u op elk moment hoeveel energie er nog in de batterijen voorradig is, wat de resterende autonomie van het systeem is,... Daarnaast kan U ook de WKK op afstand bedienen, of controleren hoeveel de zonnepanelen of windgenerator aan het bijladen is. Daarnaast kan Uw systeem de WKK starten wanneer de batterijen te diep ontladen zijn, of de omvormer overbelast wordt. Bovendien is er een systeemklok die de WKKvoorziet van een "stille" nachtperiode.

WKK: Vooral in de wintermaanden biedt een WKK een goede aanvulling voor het bijladen van de batterijen.
Bovendien kan de opgewekte warmte gebruikt worden voor het opwarmen van sanitair water, of voor het verwarmen van de woning. Zo kan een uitermate hoog rendement (tot 90%) bekomen worden.
Door een intelligente aansturing is er weinig controle door de gebruiker nodig; bij het inschakelen van zware belastingen of wanneer de batterijen onder een bepaald ladingspercentage komen, zal de generator automatisch opstarten en opnieuw uitschakelen wanneer het niet meer nodig is. Onderhouds interval, eventuele storingen en andere kritieke informatie worden op een discreet bedieningspaneel in de woning weergegeven. Eventueel kan het systeem ook via SMS of internet alarmmeldingen sturen, dan wel gecontroleerd worden.


Voor meer informatie over NAVEX ELEKTRO NV: klik hier