background image
Met stil verdriet melden wij u het overlijden van Hugo Vanderstadt. Bekijk rouwkaart.Productinfo / Wegwijzer WKK : MICRO WKK - HR Gaswandketels met Stirling Motor
Remeha:
MICRO WKK REMEHA EVITA:
DE EERSTE HRE® MET STIRLINGMOTOR
De eVita is gebaseerd op een volledig nieuw ontwikkeld concept, waarbij de hoogst haalbare besparing wordt gerealiseerd die mogelijk is door het gecombineerd opwekken van warmte en elektriciteit. Zodoende wordt een globaal rendement gehaald van maar liefst 140%.

Hoe werkt de Remeha eVita?
De Remeha eVita HReR-ketel levert niet alleen warmte en warm water, maar ook elektriciteit. Deze elektriciteit wordt opgewekt door een Stirlingmotor. Dit is een compacte en zeer efficient werkende motor, die op aardgas gestookt wordt en naast warmte tegelijkertijd 1000 Watt elektriciteit produceert. De elektriciteit is via het stopcontact direct voor eigen gebruik beschikbaar. Dit is uiteraard goed voor een fikse besparing op de elektriciteit die u afneemt van uw energiebedrijf. Daarnaast zit in de ketel nog een tweede brander met warmtewisselaar, die extra warmte kan leveren als u dat nodig hebt. Deze tweede brander verzorgt ook het warme tapwater in de combi-uitvoering.

Opbouw van de eVita
1. Ketelblok
2. Stirling motor (MEC)
3. LCD-display
4. SWW-platenwarmtewisselaar (enkel Combi)
5. Pomp
6. Dubbel gasblok
7. Ventilator
8. Dubbele gasbrander

De slimste
De hypermoderne, slimme regelaar, de Remeha iSense, is het resultaat van aandachtig luisteren naar de wensen van installateur en eindgebruiker.
De bediening van de iSense is zeer eenvoudig. Met slechts twee drukknoppen en één druk/draaiknop vindt iedereen intuïtief zijn weg door de overzichtelijke scroll menu's.
De werking van deze regelaar is nauw afgestemd op alle Remeha systemen en garandeert een optimale samenwerking met de besturing van de ketel. De iSense is verkrijgbaar als versie met draad of draadloos (RF verbinding), geleverd in een kit met de iBase ketelmodule.

Optimale besparing door optimaal regelgedrag
Omdat de eVita elektriciteit opwekt, neemt u veel minder stroom af van het elektriciteitsnet. De kostprijs van de zelf opgewekte stroom ligt ook nog veel lager. De besparing is fors, maar uiteraard afhankelijk van uw woning en huishouden. Op de speciale kamerthermostaat staat precies hoeveel elektriciteit de ketel heeft opgewekt. Hoeveel de Remeha eVita daadwerkelijk gebruikt, opwekt en bespaart wordt pas echt duidelijk wanneer u de balans na een jaar opmaakt. In de zomermaanden zal de eVita minder stookuren maken, terwijl in de winter doorgaans juist intensief gestookt wordt. De stroomproductie is dan uiteraard groter en kan dan regelmatig uw eigen stroomgebruik overtreffen. Als de eVita meer elektriciteit produceert dan u op dat ogenblik nodig heeft, wordt de overtollige stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Maximale besparing met minimale inspanning
De thermostaat is een belangrijke schakel in het besparingspotentieel van uw micro-wkk. De meest optimale elektriciteitsproductie en energiebesparing wordt bereikt met een goed geprogrammeerd en ingeschakeld klokprogramma. Hierbij begint de ketel in de nacht met de opwarming van de woning. Iedere handmatige wijziging op het ingestelde klokprogramma beinvloedt de besparing.

Techniek en toepasbaarheid
 • Volwaardige verwarmingsketel met geïntegreerde vrije-zuiger Stirlingmotor en lineaire generator
 • Regeling d.m.v. meegeleverde thermostaat, modulerend en zelflerend met een geïntegreerde draaiuren optimalisatie
 • Toepasbaar in zowel bestaande als nieuwbouwwoningen
 • Eenvoudige installatie, alle aansluitingen zijn gelijk aan die van een traditionele verwarmingsketel
 • Elektrische aansluiting door middel van een beveiligde stekker op een normale doos
 • Uitgebreide diagnostiek via LCD scherm op ketel en thermostaat
 • Aansluiting voor PC
 • Optimaliserende 3-standen regeling pomp
 • Continu geregelde gasluchtkoppeling op zowel
 • Stirling brander als op hulpstookbrander

Comfortabel en efficiënt
 • Zeer snelle levering van warm water
 • Super efficiente productie van elektriciteit
 • Zeer compact : H x H x D = 91 x 49 x 47 cm
 • LCD display op zowel ketel als thermostaat
 • Geleverd met uitgebreide iSense klokthermostaat
 • Onderhoudsvrije Stirlingmotor
 • Mogelijkheid voor weersafhankelijke regeling (mits aansluiten van een buitenvoeler)

TYPE KETEL COMBI KETEL MET SAN. WARM WATER SOLO KETEL MET APARTE BOILER
Cv-vermogen 80/60°c 3,7 - 24,9 kW 3,7 - 24,9 kW
Cv-vermogen 50/30°c 4,1 – 27,4 kW 4,1 – 27,4 kW
Elektrisch vermogen 1.000 W 1.000 W
Gewicht 130 kg 128 kg
Vermogen SWW 27,4 kW  
SWW debiet 7,5 l/min à 60 C°  
Geluidsniveau op  1 m 46 dB 46 dB

Onderhoud
Geen extra onderhoud nodig in vergelijking met de andere condenserende gaswandketel. De stirling motor is onderhoudsvrij, de gasbrander en ketellichaam heeft zijn normaal onderhoud nodig. Dit gebeurt op basis van een eenvoudige aanduiding op de display die aantoont dat het tijd is voor een onderhoud. Speciale onderhoudskits (ABC) zullen ter beschikking zijn van de installateur.