background image
Met stil verdriet melden wij u het overlijden van Hugo Vanderstadt. Bekijk rouwkaart.Productinfo / Wegwijzer Thermische Autonomie : VERWARMING LAGE ENERGIEWONING MET PELLETS
Rika:
RIKA VISIO AQUA

De VISIO AQUA is een centrale verwarmingskachel op pellets met een vermogen van slechts 9 kW.
De verdeling van het vermogen is 30 % straling, 70 % wordt opgenomen door het water dat in de kachel circuleert. Deze pelletkachel is zo goed als 100 % luchtdicht (ruitspoeling en ontsteking nemen wat lucht uit de opstellingsruimte)
De VISIO heeft een tijdloos en sober design en is verkrijgbaar in tal van afwerkingsvarianten.

Hydraulisch is de installatie eenvoudig: er hoeft geen "overkook"beveiliging geïnstalleerd te worden en dus vervalt de aansluiting met stadswater en de afvoer.

De aansluiting van het buffervat gebeurt via een retourtemperatuursbeveiliging.

Het buffervat buffert de energie van de kachel om voldoende sanitair warm water te kunnen produceren en om het geheel beter te kunnen regelen. Bovendien verhoogt een buffervat de efficiëntie van de installatie en laat ze toe om in de zomer volop te genieten van de gratis zonne energie.

Deze pelletkachel laat zich echter niet automatiseren : de brandkorf moet dagelijks geïnspecteerd en/of gereinigd worden en de toevoer van de pellets kan enkel manueel (met zakken) gebeuren.
Deze kachel is bovendien uitermate geschikt om gecombineerd te worden met een bestaande gas of stookolie installatie.