background image
Met stil verdriet melden wij u het overlijden van Hugo Vanderstadt. Bekijk rouwkaart.Productinfo / Wegwijzer WKK : MICRO WKK - HR Gaswandketels met Stirling Motor
Senertec:
DACHS SE STIRLING micro-WKK OP AARDGAS

Energie voor het hele gezin
De Dachs se stirling micro-WKK is ontworpen voor een energiezuinige eengezinswoning.
Thermisch vermogen: 6 kW
Elektrisch vermogen: 1 kW
Met een thermisch vermogen van 6 kW en een vermogen van 1 kW, de micro-WKK-technologie is ideaal voor de voeding van eengezinswoningen met een lage warmtebehoefte. Voor de af en toe voorkomende pieken in de vraag naar warmte heeft men een extra voorziening in de geïntegreerde 18-kW brander.
De geproduceerde stroom wordt ter plaatse gebruikt en het overschot wordt geïnjecteerd in het openbare net.

Milieuvriendelijke en zuinige energie
Het hart van de micro-WKK-installatie is een moderne, robuuste single-cylinder vrije zuiger Stirling motor. De motor is gekoppeld met een lineaire generator die een elektrische uitgang van 1 kW elektriciteit levert. Motor en dynamo werken zo goed als stil en trillingsvrij. De warmte die in de motor wordt gegenereerd met een geïntegreerde warmtewisselaar en kan gebruikt worden voor verwarming en het produceren van sanitair warm water.

Door deze warmtekrachtkoppeling (WKK) besparen we niet alleen een aanzienlijke hoeveelheid brandstof, maar ook voorkomt men een hoge CO2-uitstoot.

De installatie is gecombineerd met een geïntegreerde warmtebuffer. Deze buffer, met zijn grote warmte-reservoir, beperkt de frequentie van de Stirling motor en geeft het voordeel dat er altijd voldoende warmte voorradig is voor verwarming en sanitair warm water.

Buffertank van 530 liter
Trillingsvrij systeem
Geruisloze werking
Onderhoudsvrije stirlingmotor
Onderhoudsvrije generator
Plug and play= aansluitklaarDe Dachs Stirling SE is geschikt voor unifamiliale woningen met een beperkte technische ruimte.