background image
Met stil verdriet melden wij u het overlijden van Hugo Vanderstadt. Bekijk rouwkaart.Productinfo / Wegwijzer Thermische Autonomie : THERMISCHE ZONNECOLLECTOREN
Viessmann:
VIESSMANN ZONNECOLLECTOREN

KRACHTIGE EN DUURZAME VLAKKE COLLECTOREN VITOSOL 300 F EN 200 F

Met een absorberoppervlakte van 2,32 m2 laten de Vitosol collectoren zich optimaal aanpassen aan de betreffende energiebehoefte.
Ze nemen dan nagenoeg de volledige sanitair waterverwarming voor hun rekening en dragen bij aan de verwarmingsondersteuning.
Daardoor kan de energie die nodig is voor de sanitair waterverwarming gemiddeld per jaar met wel 60 procent worden verminderd.

Duurzame afdichting en goede isolatie
Het rondom gebogen aluminiumframe en de naadloos uitgevoerde glasplaatafdichting garanderen een langdurige dichtheid en hoge stabiliteit van de collector. Daardoor wordt ook vermeden dat het frame opvriest door stilstaand water ter hoogte van de overgangen tussen frame en glas.
De achterwand is doordrukbestendig en corrosievast. Een bijzonder efficiënte isolatie voorkomt warmteverliezen, vooral in het tussenseizoen en in de winter.

Eenvoudige montage
De Vitosol vlakke collectoren zijn bijzonder montagevriendelijk. De geïntegreerde aanvoer- en retourbuizen maken een eenvoudige en betrouwbare montage mogelijk, ook bij grote collectorvelden, door middel van de flexibele insteekverbindingen met roestvaststalen geribde buizen. Maximaal twaalf zonnecollectoren kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden. De vlakke collectoren zijn universeel inzetbaar voor montage op het dak, geïntegreerd in het dak en vrijstaande montage, bijvoorbeeld op platte daken. Het montagevriendelijke Viessmann bevestigingssysteem met statisch geteste en corrosiebestendige onderdelen in roestvast staal en aluminium is voor alle Viessmann-collectoren hetzelfde.
Bij verticale of horizontale installatie, bijvoorbeeld tegen gevels, wordt voor een optimale energiebenutting een 20 % grotere collectoroppervlakte aanbevolen in vergelijking met de gebruikelijke dakmontage.

Vitosol 200-F:

In een vergelijkende test van de consumentenorganisatie Stiftung Warentest met elf andere zonnesystemen haalde de Vitosol 200-F in maart 2008 een score «zeer goed».
De door ‘Stiftung Warentest’ (nummer 03/2009) als winnaar bekroonde gecombineerde zonne-installatie met Vitosol 200-F vlakke collectoren, Vitocell 340-M combiboiler en Vitosolic 200 zonneregelaar, garandeert een zeer hoge energie-efficiëntie, lange levensduur en buitengewoon hoog warmwatercomfort.

Vitosol 300-F:

De vlakke HR-collector Vitosol 300-F haalt een bijzonder hoge energie-efficiëntie dankzij het gebruik van een speciale, zeer lichtdoorlatende niet-reflecterende glasplaat en een hoogefficiënte isolatie.
 • Rondom gebogen aluminium-frame, verkrijgbaar in alle RAL-kleuren
 • Stabiele, hoogtransparante afdekking in speciaal glas
 • Meandervormige absorber
 • Bijzonder efficiënte isolatieVACUUMBUISCOLLECTOR VITOSOL 200-T-SP2

De Vitosol 200-T-SP2 is een bijzonder efficiënte buiscollector volgens het heatpipe principe voor montage op elke gewenste plaats.
Met de vacuümbuiscollector Vitosol 200-T-SP2 verhoogt Viessmann de bedrijfszekerheid van zonnecollectoren voor een niet-plaatsgebonden montage. De Vitosol 200-T-SP2 kan verticaal en horizontaal in elke gewenste hoek tussen 0 en 90 graden worden gemonteerd, en is zowel geschikt voor privé- als bedrijfsinstallaties.
Dankzij de droge aankoppeling van de heatpipe buizen in de verzamelaar en de geringe hoeveelheid vloeistof in de collector, is een zeer hoge bedrijfszekerheid gewaarborgd.
De collector is naar keuze verkrijgbaar met 20 buizen (= 2 m2) of 30 buizen (= 3 m2).

Maximale benutting van de zonne-energie
Om de zonne-energie maximaal om te zetten in warmte, kan elke buis optimaal naar de zon worden gedraaid, zodat de energiebenutting wordt gemaximaliseerd. De efficiënte warmte-isolatie in de collectorbehuizing beperkt de warmteverliezen tot een minimum, vooral in het tussenseizoen en in de winter.

Hoogwaardige materialen
Viessmann zonnecollectoren zijn gebouwd voor een meer dan gemiddelde levensduur.
Daarvoor zorgen de hoogwaardige, corrosiebestendige materialen zoals glas, aluminium, koper en roestvast staal. De absorber is geïntegreerd in de vacuümbuizen. Daardoor is hij beschermd tegen weersinvloeden en verontreiniging en garandeert hij een continu hoge energiebenutting.

Snelle en betrouwbare montage
De Vitosol 200-T-SP2 buiscollectoren worden in gebruiksklare modules geleverd. Door een innovatief insteeksysteem kunnen de buizen eenvoudig en snel in de verdeelbuis worden gestoken. Dan alleen nog de klembeugel sluiten en klaar. Voor een optimale oriëntatie naar de zon, zijn de buizen draaibaar. Er is geen rechtstreeks contact tussen warmtedragend en solair medium. Dit resulteert in een perfecte aansluiting van de buizen, waarbij ook bij een gevulde installatie individuele buizen kunnen worden vervangen. Voor de verbinding van de collectoren onderling worden de beproefde insteekverbindingen met roestvast stalen geribde buizen gebruikt.

Het door de zon verhitte water verdampt en komt in het koudere deel van de buis terecht.
Daar condenseert de damp, geeft de warmte af aan de collector en wordt in een kringloop opnieuw verhit.

 • Bijzonder efficiënte isolatie
 • 'Droge' koppeling, geen rechtstreeks contact tussen warmtedragend en solair medium
 • Duotec-warmtewisselaar met dubbele buis
 • Makkelijk te vervangen en te draaien buizen
 • Hoogwaardig gecoate absorber
 • Hoogwaardig, ijzerarm glas
 • Heatpipe (warmtebuis)

De voordelen
 • Buitengewoon bedrijfszeker door het heatpipe-principe en de geringe hoeveelheid vloeistof
 • De absorber oppervlakken zijn geïntegreerd in de vacuümbuizen en daardoor ongevoelig voor vervuiling
 • De draaibare buizen kunnen optimaal naar de zon worden gericht en garanderen een maximale energiebenutting.
 • Eenvoudige montage door Viessmann bevestigingssysteem en insteekverbindingen m roestvast stalen geribde buizen